Címkék
clean eating, egészséges, fogyókúra, gluténmentes, kenyérpótló, lowcarb, nasi, sajt, sajtos tallér, túró, tojás, uzsi, vendégváró, zab, zabpehely
Sosem hitt, de mindig remélt történelmi pillanathoz érkeztem! Nem, nem nőtt meg a mellem ma reggelre sajnos, de ez majdnem olyan király! 😀 Van nekünk a családban egy hihetetlenül finom, semmihez nem hasonlítható tallérszerű pogácsánk Anyuval, amit mióta az eszemet tudom, imádtunk, de sajnos mocskosul hizlal, úgyhogy szaggatott sóhajokkal lemondtunk róla évekkel ezelőtt. Néha előkotorjuk advent táján, mert akkor ugye úgyis takarnak a pulcsik (lószart, nem takarnak semmit, minden rondán áll, ha dagadt vagy). Egyébként meg eltemettük az amúgy is elég tartalmas kalóriatemetőnkbe a többi bűnös recept mellé. EDDIG!
Merthogy van nekem egy Farkas Hajni pajtásom, aki gyakorlatilag megalkotta ennek a tallérnak a szuperegyszerű, makulátlanul egészséges és kimondottan alakbarát verzióját. És én ezért az örökkévalóságig szolgája leszek a túlvilágon, ez már egészen biztos. 😀 98 százalékig teljesen olyan a végeredmény, mint a mi régi, hagyományos csúnyaságunknál, viszont alig néhány hétköznapi összetevőből áll, öt perc alatt van kész (plusz sütés) és bármikor ehetem. Fogom is, az biz’ isten, mert szerintem most fel fogom vásárolni a teljes hazai túrókészletet érte… 😀 Zseniális találmány és most meg is osztom Veletek, nehogy valaki szottyosra sírja a párnáját, hogy nem tudta meg a titkot!
Ez a kis kincs az összes élethelyzetre alkalmas darab: reggelire, uzsonnára elvivősnek, gyerekek kedvence, sör- és borkorcsolya, bulikaja, vizsgaidőszakos idegroham-csillapító, PMS-kezelő… Szerintem még szülés közben is ezt fogom majszolni. 😀
Fitt sajtos tallér
Hozzávalók:
- 250 g sovány túró
- 2 tojás
- 3 ek. zabpehelyliszt
- 3 ek. zabpehely
- 1 nagyon csapott mokkáskanál só
- 10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)
A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!
Sütőpapírozott gáztepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé (mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és tésztát eszünk). Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. 🙂 Lehet ám cifrázni kis csík baconnel a tetején, ami felpöndörödve rásül, vagy fokhagymát tenni bele, óóó… ❤
Az eredeti receptben szerepelt 1 teáskanál kókuszzsír is a tésztába keverve, de én ezt kihagytam (kemény volt a zsír és lusta voltam melegíteni), illetve magába a tésztába is keverhető plusz reszelt sajt, girnyóknak. 😀 Csak én arra törekedtem, hogy minél jobban lefaragjam a kalóriát és a zsírt belőle, és szerencsére így is hibátlan, teljes értékű közkincs született.
Szaladjatok túróért, vigyázzkésztűűűűz!!! 😀
Mike said:
de jól néz ki, épp valami ilyesmi finomságra áhitoztam 🙂 Szerinted ez meddig eltartható – ha nem falom fel azonnal 😀 -, jó lenne mondjuk úgy, hogy hétvégén megsütöm és utána napokig ez lesz az óraközi szünetekre csomagolt kajám?
Ujvári miklosne said:
Most akarom meg sütni medigtorthatoel
Zsu said:
Sajtossssss tallér!!!! Nagyon finom! Köszi a receptet….vàrom a tovàbbiakat is! 😃
v.zsuzsi said:
Szia! Nagyon jól néz ki, meg is sütöm!! Lehet tudni, kb. hány darab lesz belőle??? Én a kis családom étkessége miatt nem készíthetek keveset semmiből sem!! 🙂
narancsikfanni said:
Akkor bizony triplázz! 😀 Egy adag annyi lesz, amennyit a tepsis fotón látsz. 12 db. 🙂 De egy éhes ember simán befalja egyszerre, tapasztalat…
Visszajelzés: Keddi kaja | Mici néni két élete
Márti said:
Szia! Éppen volt itthon túró, meg is csináltam. Nem olvastam el elég figyelmesen a receptet, így a reszelt sajtot belekevertem az alapanyagba. (Volt egy hasonló receptem, ahol így kellett elkészíteni.) Szerintem nagyon jó lett, a tetejére köménymagot szórtam. Köszönöm az újabb jó receptet.
narancsikfanni said:
A legenda szerint a brownie-t is egy elrontott receptnek köszönhetjük, szóval csöppet se aggódj! 😉 És a tésztának is mehet nyugodtan sajt, nem ront rajta. 🙂
Visszajelzés: új sütik, kipróbálásra várnak | receptesfüzet
Anica said:
engem azért – gömbölyű létemre – érdekelne az eredeti verzió is 🙂
narancsikfanni said:
Ott van, a kifejezés bordóval van kiemelve, mert link az eredeti recepthez. 🙂
Visszajelzés: Pénteki kaja | Mici néni két élete
Kitti said:
Húúú ez elképesztően finom!!! 🙂 🙂 Köszi a receptet!!!
martos cecilia said:
még nem sütöttem meg de maga a recept története és leírása is vidám perceket okozott 🙂
Csilla Reschofsky said:
Kedves narancsikfanni! A receptet köszönöm, megsütöm, a lányom hívta fel rá a figyelmet. Az írásodért pedig külön köszönet. Nagyon megnevettettél. Jó tudni, hogy vannak még jó fejek! Üdvözlettel: Csilla
narancsikfanni said:
🙂 🙂 De örülök!! Nagyon szívesen, még sok-sok hasonlót hozok Nektek! Sok hülyeséggel körítve, hogy nevessetek. 😀
Erzsébet said:
Köszönöm a receptet!! Nagyon jó a humorod 🙂 !Szerinted tallérsütővel ki lehet sütni a tésztát?
Kata said:
En kiprobaltam, kisutottem sajtos taller sutoben es ultra brutal mega jo lett!!!!! Valami zsenialisss!!! Friss, ropogos. A sajtot belekevertem. Ezutan ilyet fogok csak sutni!!!
Aldasom a fannira es a feltalalokra!! ;))
Dobák Zita said:
Régen szórakoztam ilyen jót 🙂 a tallér is biztosan finom, de ezzel a szellemes kellemes körettel igen magas pontszámot kaptál 🙂 Köszi, és várom a következőket 🙂
everywordsofmine said:
Kedves Fanni! A recepthez müzlinek való, durván hengerelt zabpelyhet, vagy a finomabbra darált verziót használjam, ami zabkásához alkalmas? Köszi a választ előre is!:) Nóri
narancsikfanni said:
Szia! 🙂 Én mindenhez a finom szemű zabpelyhet használom, mert az sokkal jobban idomul bármilyen kajához. 🙂 A durva se rossz, de az sokkal határozottabban érződik pl. egy ilyen tallérmasszában. A picikét meg észre sem lehet venni. 🙂
Lexi said:
Szia! Zabpehelylisztet te milyet veszel és hol? 🙂 Köszi!
narancsikfanni said:
Ezt veszem és itt: http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/616/98/reform-%C3%A9lelmiszerek/lisztek/natura-zabpehelyliszt-1000-g 🙂
Ilona Klem said:
Nagyon aranyos a recept, már is kedvet kaptam a megsütéséhez! Napokban megsütöm! Köszönöm az ötletet! Millió puszi: mami
zsuzsioroszine said:
Én a zabpehelylisztet elkészítettem itthon. Egy picit meg szoktam pirítani előtte a zabpelyhet, így finom illatos lesz, majd ledarálom. 🙂 Mennyei! Nekem nem lett ropogós, de a keresztlányom (11 éves) itt ugrált körülöttem, hogy ez kurva finom, adjak neki még, még, még!! 😀 Köszönöm!!
Visszajelzés: Hogy el ne rontsam… | FitForma
Visszajelzés: Egy süti, ami boldoggá tesz. | Búzavirágos blog
Viktória Székei Bak said:
Ma éppen juhtúróval, kaporral és fokhagymával belül, kívül meg lenmaggal sül. Csak sütésre alkalmatlan sajtom volt, de muszáj volt megcsinálnom. 😀
Detti said:
Leginkább a bejegyzés humora hozta meg a kedvemet a sütéshez :)))
Baranyiné Kovács Éva said:
Ez a tallér legalább olyan jó, mint a tiszteletére íródott szösszenet! 😀 imádom mindkettőt: a kaját meg a stílust is! 🙂
Enikő said:
Szia!
Nemrég találtam rá a blogodra, és azzal együtt erre a receptre (egyébként a nosalty-n figyeltem fel rád, valahogy mindig a te receptjeidnél kötöttem ki :)) ), és ott egy hozzászólásban láttam, hogy van blogod is. Most sütöttem meg ezeket a tallérokat, sütéssel együtt fél óra volt az egész, viszont épp elfogyott a sütőpapírom, úgyhogy szilikonos muffinformába tettem, ééés isteniiii lett így is!! 😀 mivel sütőpor nincs benne, így kicsit laposabb, mini muffinok lettek, meg ugye nem olyan vékony és ropogós, de szerintem így is nagyon jóó 🙂 köszi ezért az egészségesebb (és szerintem a hagyományosnál finomabb 😛 ) ötletért! 🙂
Visszajelzés: BOOTY CAMP PROGRAM MOZAIK ÉTREND | Cleansanity
Magyar Fanni said:
Szuper recept! Imádom! Köszönjük Fanni!!! ❤ :))