Címkék

, , , , , , , , , , , , , ,

Sosem hitt, de mindig remélt történelmi pillanathoz érkeztem! Nem, nem nőtt meg a mellem ma reggelre sajnos, de ez majdnem olyan király! 😀 Van nekünk a családban egy hihetetlenül finom, semmihez nem hasonlítható tallérszerű pogácsánk Anyuval, amit mióta az eszemet tudom, imádtunk, de sajnos mocskosul hizlal, úgyhogy szaggatott sóhajokkal lemondtunk róla évekkel ezelőtt. Néha előkotorjuk advent táján, mert akkor ugye úgyis takarnak a pulcsik (lószart, nem takarnak semmit, minden rondán áll, ha dagadt vagy). Egyébként meg eltemettük az amúgy is elég tartalmas kalóriatemetőnkbe a többi bűnös recept mellé. EDDIG!

Merthogy van nekem egy Farkas Hajni pajtásom, aki gyakorlatilag megalkotta ennek a tallérnak a szuperegyszerű, makulátlanul egészséges és kimondottan alakbarát verzióját. És én ezért az örökkévalóságig szolgája leszek a túlvilágon, ez már egészen biztos. 😀 98 százalékig teljesen olyan a végeredmény, mint a mi régi, hagyományos csúnyaságunknál, viszont alig néhány hétköznapi összetevőből áll, öt perc alatt van kész (plusz sütés) és bármikor ehetem. Fogom is, az biz’ isten, mert szerintem most fel fogom vásárolni a teljes hazai túrókészletet érte… 😀 Zseniális találmány és most meg is osztom Veletek, nehogy valaki szottyosra sírja a párnáját, hogy nem tudta meg a titkot!

Ez a kis kincs az összes élethelyzetre alkalmas darab: reggelire, uzsonnára elvivősnek, gyerekek kedvence, sör- és borkorcsolya, bulikaja, vizsgaidőszakos idegroham-csillapító, PMS-kezelő… Szerintem még szülés közben is ezt fogom majszolni. 😀

taller

Fitt sajtos tallér

Hozzávalók:

  • 250 g sovány túró
  • 2 tojás
  • 3 ek. zabpehelyliszt
  • 3 ek. zabpehely
  • 1 nagyon csapott mokkáskanál só
  • 10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra!

Vigyázzál, mert megdundisodik!

Vigyázzál, mert megdundisodik!

Sütőpapírozott gáztepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé (mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és tésztát eszünk). Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. 🙂 Lehet ám cifrázni kis csík baconnel a tetején, ami felpöndörödve rásül, vagy fokhagymát tenni bele, óóó… ❤

Vagy például az imént mangalica kolbásszal. :)

Vagy például az imént mangalica kolbásszal. 🙂

Az eredeti receptben szerepelt 1 teáskanál kókuszzsír is a tésztába keverve, de én ezt kihagytam (kemény volt a zsír és lusta voltam melegíteni), illetve magába a tésztába is keverhető plusz reszelt sajt, girnyóknak. 😀 Csak én arra törekedtem, hogy minél jobban lefaragjam a kalóriát és a zsírt belőle, és szerencsére így is hibátlan, teljes értékű közkincs született.

Szaladjatok túróért, vigyázzkésztűűűűz!!! 😀

Reklámok