Címkék

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Folyamatos sütőkényszerem újabb gyümölcsét mutatom meg most, ami körülbelül két perc alatt lett a család “jújsüssélmegint!!!” kedvence. Ráadásul megvan az az előnye, hogy mákdarálással együtt 15-20 perc alatt összedobható, és még a hülye is meg tudja csinálni. Csak egy villa és egy keverőtál kell hozzá, meg a tepsi, persze. 🙂

Nálam most teljes iránta a szerelem, szerintem az eddigi legjobb mákos fittsütim! Paleo verzióban is el lehet készíteni minőségi romlás nélkül, úgyhogy uccu neki! A mákot mindig frissen daráld, mert a bolti zacskós máktölteléknek köze nincs ehhez, és legtöbbször kesernyés is. Ugyanis a mák darálás után keserű lesz, ha nem használjuk fel 1-2 héten belül.

Alakbarát mákoska

makHozzávalók:

  • 13-14 ek. frissen darált mák
  • 5 ek. eritrit
  • 1 nagy adagolókanál vaníliás protein (paleósan marha- vagy tojásprotein legyen)
  • 4 tojás
  • 3-4 ek. kókuszzsír
  • 1,5 ek. tápióka keményítő
  • 1 ek. útifű maghéj
  • 2 banán
  • 1 mk. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • lazításhoz pár ek. tej (paleósan kókusztej)
  • tetejére 1 üveg meggybefőtt (vagy ennek megfelelő mennyiségű erdei gyümölcs. barack, szilva, bármi)

A mákot megdaráljuk, a banánt pépesítjük villával, és a tetejére szánt gyümölcsök kivételével mindent összekeverünk szépen. Kapunk egy folyós, lágy tésztamasszát.

ffEzt beleöntjük egy sütőpapírozott kisebb tepsibe (18×25 cm), és megszórjuk a lecsepegtetett/kiolvasztott gyümölccsel. Ha erdei gyümölcsöt választunk tisztán, akkor érdemes sütés előtt egy kis por eritrittel megszórni, vagy sütés után mézzel lecsurgatni, mert ez sokkal savanykásabb, mint a meggybefőtt.

160 fokos előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, hogy ne száradjon ki, de már ne ragadjon rá a tű. És hát próbáljuk megvárni, míg kihűl. 😀 Mert ez bazifinom. Ráadásul egészen remek tápértékei is vannak úgyhogy megint lehet szabadon tömni az őszi majszolási görcs levezetésére. 🙂

Advertisements