Címkék

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Mivel ebben a remek időben nem nagyon tudtam öt percnél tovább előre tervezni, néha megesett, hogy egy nagy zuhé alatt berágtam, átvettem az otthonkámat és dühből nekiálltam sütni. 😀 Mert azt hóban, esőben, mindig lehet. De mit? Hát most meggyeset! Mindig imádtam a szocreál, mégis abbahagyhatatlan kavaróstésztás meggyes sütit, amit a nagymamák általában bögrésen sütöttek: egy bögre olaj, két bögre cukor, 1,5 bögre liszt… A segg meg csak nőttön nőtt… 😀 Na itt aztán nem!

Találtam is egy szimpatikus alapötletet a Mástészta blogon, amiből kiindultam. De jó pár dolog módosult készítés közben, és mivel sokan kérték a gyönyörűséges fotó után a receptet, úgy döntöttem, nosza. 🙂 Itt az enyém is!

Fehérjedús meggyes pite

Hozzávalók:

  • 500 g sovány túró
  • 7 tojás
  • 5 ek. eritrit
  • 100 g vaníliás protein
  • 60 g kókuszliszt
  • 1 ek kókuszolaj
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • 2 mokkáskanál fahéj
  • 2 üveg (2×350 g) magozott meggybefőtt

indexőA meggyet öntsük szűrőbe, mossuk át alaposan (hogy a cukros lé lejöjjön), és hagyjuk lecsepegni. Addig szépen szétválasztjuk a tojglikat, és a sárgáját az összes többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Itt érdemes külön tálkában felnyitni a tojásokat, mert nekem az utolsó kis szemét volt záp, és belefolyt a többibe, és aztán volt “hogyjóédesanyádatrohaggyálmeg!!!”, impozáns fújásokkal és köpködéssel kísérve. Most van hét tök fölösleges tojássárgánk dobozban, úgyhogy a macskának biztos szép fényes lesz a gyöngyhaja tőle, mert tojássárga-mérgezést fog kapni. 😀 E kitérő után pedig a fehérjét habbá verjük, de nem kell keményre, elég félig felverni.

Eztán összehömpörögjük a két részt (tudományos szakkifejezés), majd belekotorjuk egy közepes (15×25 cm) tepsibe, amit előtte sütőpapírral kibélelünk. 🙂 Rászórjuk a meggyet teátrális mozdulatokkal, hogy mindenki lássa, mekkora profik vagyunk, majd 160 fokos előmelegített sütőbe betoljuk, és várjuk a csodát. 😀 Kb. 40-50 perc kell neki, de én fél óra után tízpercenként ránézegettem, és akkor vettem ki, mikor szép aranybarna volt a meggyszemek közt a cucc.

Ha kézmelegre kihűl, már gyönyörűen szeletelhető, és lehet vele rohanni, ki ne csavarják a kezünkből a családban az orkok. 😀 Merthogy ez bazifinom. És mivel elképesztően jók a tápérték-adatai, egész nyugodtan lehet eszegetni diétában is. 🙂

indexll

Megjegyzés: A hozzávalók nem cserélhetők vagy helyettesíthetők mással, mert teljesen más eredményt és beltartalmi értékeket kapunk. Aminek okán vagy a seggünk nő jobban, vagy nem nő, mert olyan szar lesz a süti, hogy nem esszük meg és sokat sírunk majd a kuka fölött.

Reklámok