Címkék

, , , , , , , , ,

Pár évvel ezelőtt egy ingyenes sportnapon betévedtem egy bemutató órára, amit “ha már ide keveredtem, megpróbálom” alapon végigcsináltam. És elvarázsolt. Olyan impulzust kaptam, amit még soha előtte, és azóta sem… a Port de Bras-élményt. Menthetetlenül szerelmese lettem, pedig mikor odakóvályogtam arra az órára, fogalmam sem volt, mi vár rám. Nagy szerepe volt ebben Edinámnak, a tündéredzőnek, aki akkor megismertette velem ezt a táncot, ahogy emlegetik: a lélek táncát.

Megízleltem az eddig valaha ismert legnőiesebb mozgásformát. Mintha egy selyemkendővel táncolnál a víz alatt. Annyira könnyed, kecses, csodálatos látvány és érzés az egész, hogy nehezen tudom sorokba önteni. De nagyon szeretném méltóképp leírni, mert olyan méltatlanul ismeretlen sport, olyan kevesen tudják, hogy ilyen is létezik!

danceNekem rengeteget adott ez a tánc. Tökéletesen kiegészíti a sok brutális, megterhelő, kíméletlen és olykor férfias edzést, amit hét közben végzek, és amiket szintén rajongással szeretek, mégis mindig rá kell jönnöm Port de Bras közben: kell ez is. Kell, mert lágyít, lenyújt, gyönyörűen kezeli a tartáshibákat, gerincbarát és igazi lélekbonbon.

Én sosem szerettem a lassú dolgokat: jógát, pilatest és társaikat. Bár mindet kipróbáltam, a végére majd’ meghibbantam, hogy vagy képtelen vagyok megcsinálni az irreális pózok miatt, vagy unatkozva végigbambulom az egészet. A koreografált órákkal is ki lehet kergetni a világból, mert annyi érzékem van hozzá, hogy step padon ugráljak, mint egy hathetes mopsznak. Minden tiszteletem azé, aki csinálja, de engem tessenek vele békén hagyni, én egy teljesen másfajta vonalon érzem magam otthon. Kivéve ezt az egyet. 🙂 Mert ez egy semmilyen érzéket vagy előzetes képzettséget nem igénylő, varázslatos dolog! Mindenkinek, bárkinek.

34dd47cab47de4ce2da547dc571b6319Egy lendületes, mégis követhetően lassú táncot kell elképzelni, egyszerű, de nagyon látványos és szép koreográfiával, ami tele van tűzdelve dinamikus nyújtómozdulatokkal. Az egészet pedig úgy éled meg, mint valami hattyútáncot, amibe belesüppedsz, beburkolózol és csak a pillanatban élsz. Teljesen kikapcsolsz és megszűnik a külvilág. Érzed és látod, hogy igazi Nő vagy. Elegáns, könnyed, gyönyörű, méltóságteljes. Eggyé válsz a mozdulataiddal. Azt érzed, hogy bármilyen esetlen is vagy olykor a való életben a macskakövön, magassarkúban, hülyére szabott élhetetlen farmerokban… itt viszont Te vagy a királynő. Itt Te vagy a táncbajnok, a balerina, a primadonna, a legszebb a világon Te vagy. Nos, ezt érzed Port de Bras közben. Megnyugszol, feltöltődsz önbizalommal, felszabadulnak olyan kis boldogság- és örömbuborékok Benned, amiket már el is felejtettél. ❤ Én néha még sírni is szoktam, szégyen, nem szégyen… mert elkap a katarzis, menthetetlenül, hogy én milyen eszméletlen boldog vagyok. Meg szép. 😀 Az a hatvan perc csak rólunk szól, akik ott egyetlen hullámba fonva táncolunk, méghozzá olyan örömzenére, ami megolvasztja a jeget is. Például a szívek körül, akik betérnek oda a hétköznapok gondjai elől.

Itt épp én... :)

Itt épp én… 🙂

Szeretném, ha minél többen belekóstolnának ebbe a varázsvilágba, mert én, aki soha nem gondoltam volna, hogy létezik ebben a dimenzióban olyan mozgás, amiért rajonghatok, még én is rabja lettem. Én, a “na itt aztán nem, adjatok egy súlyzót!!”-típusú kiselefánt. 🙂 Legszívesebben receptre írnám fel minden megfáradt, nőiségét eltemetett, dolgos, önbizalomhiányos hétköznapi lánynak és nőnek. Táncoljatok, próbáljátok ki, szeressétek! …és Magatokat is! ❤

dancing_a_love_song_by_stella_luna12-d66v7qy

Reklámok