Címkék

, , , , , , , , , ,

Mostanában megint bekúszott az életembe a túró. Nyáron rácuppantam, aztán csömöröm lett, meguntam, nem ettem hónapokig. Most meg megint. És újra csodaként élem meg, milyen sokoldalú, isteni, tiszta, klassz dolog. 🙂 Mivel a paleo sütik nálam nagyon ritkán, mértékkel szerepelnek a mindennapokban, ki kellett találnom néhány alternatívát édességre, mert anélkül nehezen telik el minden dolgos, hosszú hétköznap.

Szóval most okoskodom, ügyeskedem túróval, és kavargászok mindenféle isteni édes krémet meg sütit, amikből a két legújabbat hoztam most Nektek. A lényeg: öt perc melóval végtelenül finom, krémes, cuppogós desszertet fogsz kapni, aminél arra az egyre kell vigyázni, hogy ne edd a család többi tagja előtt, vagy csinálj tripla adagot, különben 3 és 100 év közt mindenki ki fogja csavarni a kezedből. A 3 éves kezdőkort a proteinpor miatt írom, mert bár abszolút nincs korhatár a fogyasztásában, mégis egész pöttöm babáknak ne adjuk.

Kókuszos-vaníliás-mazsolás krémtúró

Hozzávalók (1 nagy adaghoz):

  • 250 g túró (rögös és krémes is jó, amit szeretsz)
  • 2 ek. cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia mostanság)
  • 2/3 mérőkanál vaníliás proteinpor (1 mérőkanál 28 g)
  • 2 ek. tejföl vagy joghurt
  • 2 tk. kókusz aroma
  • 2 ek. mazsola

indexmAz egészet összekutyuljuk frissen, üdén, kiskanállal, és belapátoljuk az arcunkba, senkinek nem adva belőle. 😀 Másnap is tökéletes, ha lezárt dobozban hűtőbe teszed. Hibátlan reggelire is, amit akár előző este bekészíthetsz, hogy már csak elő kelljen kapni a reggeli rohanásban.

Túrós-málnás-csokis réteges krém

Hozzávalók (1 nagy adaghoz):

  • 250 g túró
  • 2 ek. tejföl vagy joghurt
  • 2/3 mérőkanál vaníliás proteinpor (1 mérőkanál 28 g)
  • 2 ek cukornak megfelelő édesítő (nálam most is Cukvia)
  • 1 nagy marék mirelit, felengedett és lecsepegtetett málna
  • 5 kocka étcsoki (min. 74%)
  • 2-3 ek. tej vagy kókusztej

iA túrót, a tejfölt, a proteint, az édesítőt jól összekeverjük. A csokit összetördeljük, és megolvasztjuk mikróban a tejjel/kókusztejjel, majd simára keverjük. A málnával kezdve, a túrókrémmel folytatva, a csokival zárva egymásra rétegezzük kettőször egy müzlis tányérba vagy üvegpohárba (abban tök szép). Frissen is ehető (nálam nincs más opció, höhöhöhö…), de pár órát vagy egy éjszakát is lehet hagyni, de utóbbinál fedjük le, hogy ne száradjon meg a teteje. 🙂

…és íme néhány nagyon bevált, megbízható, jó hozzávaló, amiket én használok! Hogy könnyebb legyen a bevásárlás. 🙂

1505388_10203223617380203_110085408_n1016351_10203223694302126_1888406199_n

Jó dagonyázást az egész családnak! 😀

Advertisements