Címkék

, , , , , , , , ,

Ezt a receptet képzeljétek, Stahl Judittól lestem! 🙂 Sajnos azóta nekem már elment a groteszk ételek irányába, teljesen abszurd alapanyag-párosításokkal, de azért van jónéhány kincse, amit érdemes volt kipróbálnom. Ez az egyik!

Semmi extrára nem kell gondolni az elkészítést illetően, viszont az eredmény egy akkora orbitális csoda, hogy óóó…! Már sülés közben is meghibbanok az illatától, annyira jó, és amióta ezt a kaját ismerem, nem jelent különösebb hiányérzetet, hogy nem rendelek pizzát.

035

Hibátlan kaja rizzsel, krumplipürével (aki eheti), de még magában is megállja a helyét. Elkészíteni meg olyan egyszerű, hogy már azért is külön imádni fogod.

Pizzás csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé (szeletekre vágva)
  • 2-3 dl cukormentes/házi ketchup
  • 3 közepes paradicsom (felszeletelve)
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • olívaolaj (de állati zsiradék is jó)
  • 30 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
  • Extra: 1 dl tejszín vagy tejszínpótló

Egy közepes tepsit vagy jénait kenjünk ki olajjal/zsírral, majd szórjuk meg az alját sóval és borssal. Erre fektessük rá a hússzeletek felét, egy rétegben, majd újra szórjuk meg sóval-borssal.

Kenjük rá a ketchup felét (itt vegyíthetünk bele egy kis tejszínt, ha valakinek tömény a paradicsomos szósz, vagy ég a gyomra), szórjuk meg oreganoval és bazsalikommal, majd tegyük rá a paradicsomszeletek felét, és picike sajtot.

Erre pakoljunk még egy, pontosan ugyanígy felépített réteget, majd vastagon fedjük be reszelt sajttal. Tegyük 180 fokos forró sütőbe, és alufóliával lefedve süssük 60 percet, majd a fóliát levéve pirulásig (kb 20 perc) süssük.

Igény szerint bármilyen körettel vagy anélkül tálaljuk.

Itt épp krumplipürével volt, régi szép idők... :D

Itt épp krumplipürével volt, régi szép idők… 😀

Reklámok