Címkék

, , , , , , , ,

Ez a kis receptmese a legjobb cáfolat arra, hogy mekkora baromság, mikor a trendi női magazinokban harsogják az arcunkba, hogy este 6 után ne egyél, de előtte is csak egy maréknyit. Haggyámá’… Ez hülyeség. Vagy akkor feküdj le nyolckor, és ne mozogj egész nap, mert elájulnál.

Szóval én ma isteni finomat ettem vacsorára. Hat után, úúú… Skandallum, vérpad! Sőt, jóllaktam és még maradt is. És nem vagyok felpuffadva, nem nehezültem el, nem érzem rosszul magam. Nincs bűntudatom, viszont annál büszkébb vagyok, hogy milyen értékeset vittem be a testembe, milyen minőségi táplálékkal láttam el, ma is. Ez jó érzés. Nagyon. Nem kell óriási dolgokra gondolni, nincs varázslat vagy megfizethetetlen abszurdum a tányéromon. Egész egyszerűen józan ész, tudatosság, némi kreativitás és szeretet. Az evés és a főzés szeretete. Meg a testemé, mert megbecsülöm, és nem adok neki szart. Mert nem azt érdemli, és mert számtalanszor bebizonyítottam, hogy lehetséges jóóó alaposan bezabálni hatalmas vigyorral, és egészségesnek maradni. És persze a testem is bebizonyítja nekem napról napra, hogy érdemes odafigyelnem rá.

Nem bonyolult ez, gyerekek. Minnyá’ meg is mutatom, mennyire frenetikusat lehet összehozni pár tök alapvető hozzávalóból, mindössze tíz-tizenöt perc alatt.

Pecsenye csirkemell főtt tojással, sajttal borítva

Hozzávalók: (1 adag)

  • 1/2 közepes csirkemell filé (vagy amennyit kényelmesen megeszel)
  • 2 főtt tojás (kemény)
  • 2 szelet trappista sajt (vagy edami vagy mozzarella vagy amit szeretsz, és nem ilyen kenhető, ömlesztett istenverése)
  • só, chili, 1/2 ek. cukormentes ketchup, 1 ek. mustár, kakukkfű, 2 tk. flekken fűszerkeverék
  • 1 ek. zsír (állati)
  • 1 mélytányérnyi friss jégsaláta

A csirkemellet mossuk meg és pucoljuk le. Vágjuk szeletekre, és a fűszerekkel, valamint a zsírral alaposan forgassuk át egy tálban, hogy átjárja.

Fektessük serpenyőbe, dörrentsünk alá nagyobbacska lángot, és kezdjük el sütni fedő alatt. Ha elkezd fehéredni, fordítsuk meg, tegyük rá a felkarikázott főtt tojást, fedjük le sajttal, és ferdén rátett fedő alatt, közepes lángon süssük készre. Így lesz picike szaftja, de mégsem párolt kajánk lesz. Megmarad a pecsenyés élmény, ójeee. 🙂

uuuKözben pont fel tudjuk vagdosni az átmosott jégsalátát is, így fél perc alatt kész a köret. Döbbenetesen jól tud esni húsokhoz egy sima, mezei jégsaláta, ne ijedj meg tőle! Higgyé’ nekem, nem adok rosszat! 😉 Ráadásul szinte semmi kalória nincs benne, viszont annál több remek kis mikrotápanyag.

Szóval ha kész a husi, szedd ki egy tányérra. De kapargasd le alóla a serpenyőből a pecsenyedarabkákat, mert az kincs!!! 🙂 Oszt’ edd meg.

fNa ez lesz az az eset, amikor rohadt jót kajáltál, és a lehető legszuperebbet adtad meg Magadnak ahhoz, hogy egészségesebb, netán vékonyabb és egyben boldogabb is légy. Ebből gyakorlatilag annyit ehetsz, amennyi jól esik. Persze azért ne fulladásig, de nálam el kell felejteni a “csak két kockát” meg az “egy kis szeletnél állj meg” mottókat. A minőségi alapanyagból úgysem fogsz annyit enni, mint ha értékmentes szemetet raknál Magad elé, mert a tested jelez, és a fehérje amúgy is sokkal laktatóbb. Élni jöttél a Földre, nem csak lakni, és igenis jár Neked az élvezetes étkezés. Meg a klassz közérzet.

iuMiért jó ez a vacsora?

Azért, mert jó minőségű és elegendő mennyiségű fehérje jut be a szervezetedbe a hússal, a tojással és a sajttal ahhoz, hogy egy dolgos nap után kellőképp regenerálódjon. A tested az éjjeli folyamatokhoz szükséges energiát ebből kapja meg, és nem az izmokat kell megbontania érte, mint ha üres gyomorral feküdnél le.

Mert bizony ha éhesen bújsz ágyba, nem a zsírod fog csökkenni: az sokkal nehezebben hozzáférhető energiaforrás, mint az izom. Ezért kell enni, és jól enni vacsorára is. Persze nem közvetlen lefekvés előtt, hanem 2-4 órával előtte. Ezért hülyeség a 6 órás dogma, mert nem valószínű, hogy mindenki este tízkor már húzza a lóbőrt.

Ha formálódni akarsz vagy súlyt tartani, egyél este minél nagyobb arányban minőségi fehérjét, mellé pedig minimális szénhidrátot. Ne koplalj! 😉

Fehérjék, amik jók Neked vacsira:

  • hús, hal
  • tojás
  • sovány sajtok, túró, kefír
Reklámok