Címkék

, , , , , , , , , , ,

Hát, gyerekek… megint nagyot alkottam! Az ötlet ugyan nem új, mert olvastam már hasonlóról, de azért ez mégiscsak az én kölköm, amit most úgy dédelgetek a bendőmben, hogy az felér egyfajta anyai szeretettel. Irdatlanul finom volt!

Történt ugyanis, hogy Anyu meglepett egy hatalmas, csodaszép, tökéletes érési fázisban leledző avokádóval, amit a mellettünk levő kis zöldség-gyümölcs boltban vadászott le. És hát az avokádóról tudni kell, hogy sajnos a szép példány ritka vad nálunk, mert a zöméért nem is érdemes pénzt adni. Mert ugye jó drága. Mondjuk ha azt nézzük, hogy egy embörös gyümiért 500-600 Ft-ot kérnek, amiből simán kijön egy köret meg egy desszert, ez végül is nem egy ló ára. Pláne ha arra is gondolunk, hogy ennél egyetlen doboz cigire többet áldoz az ostobábbja.

Az istenek eledele! :)

Az istenek eledele! 🙂

Szóval belépett az életembe ez az avokádó, én meg hopp, beleszerettem. Így született meg ez a bejegyzés is! A köretet itt találjátok, egy más megírt posztban, most pedig jöjjön dobpergés közepette a desszert!!! Rögtön kétféle változat is!

I. Paleo csokipuding avokádóból és banánból

Hozzávalók: (2 adagra)

  • 1 jó nagy, érett avokádó (Legyen puha, de azért ne szaladjon bele az ujjad, ha enyhén megnyomod! Fekete foltokkal se legyen elborítva.)
  • 1 nagy, érett banán, de az sem baj, ha 2 (Picit barna pöttyös, nem pálinkaszagú.)
  • 1 púpos ek. por eritrit (vagy bármilyen édesítő)
  • 1 mk. fahéj vagy pár csepp vanília/rum aroma
  • 1 ek. cukrozatlan kakaó
Így, ni!

Így, ni!

A hozzávalókat tegyük szépen turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan!

A gyári puding meg elmehet a büdös...!

A gyári puding meg elmehet a büdös…!

1020955_10201784456642084_1814288943_oII. Paleo csokipuding avokádóból és kókuszkrémből

Hozzávalók:

  • 1 nagy, puha avokádó
  • 1/3 doboz (kb 6 cl) Cocomas kókuszkrém
  • 2 csapott ek. por eritrit (vagy bármilyen édesítő)
  • 1 ek. cukrozatlan kakaó
  • 1 mk. vanília aroma

Ugyanúgy összeturmixouljuk, mint az előző verziót, és frissen tálaljuk. Ez annyiban tér el a testvérétől, hogy ha nincs otthon banán, vagy nem kedveljük az ízét, helyettesíthetjük Cocomassal, isteni finom úgy is. 🙂

Adagoljuk két tálkába, és frissen tálaljuk. Üvegpohárba rétegezve az alább írt  cumókkal meg nagyon mutatós, lehet vele menősködni! 😀

Tálaljuk erdei gyümölccsel, málnával, darált dióval, mazsolával, meggyel, vagy amivel épp kedvünk szottyan! 🙂

puding

Isteni finom, egy hülye is meg tudja csinálni, és pillanatok alatt elkészíthető. Arról nem beszélve, hogy micsoda jótékony, egészséges kincsesbánya a szervezetnek!

Reklámok