Címkék

, , , , ,

Na most tessék elfelejteni a nőiességet, az affektáló zóna adagokat és mindennemű eleganciát! Ma kérem, sült malacot fogunk csinálni, és megszórjuk a büszke magyar paraszti lét minden adományával! Betojsz, minnyá’ meglátod… Először is vegyél meg mindent a bótba’, legyen otthon sok-sok magyaros isteniség!

Íme a hozzávalók:

  • 1 kg bőrös malac comb
  • 2-3 fej fehér hagyma (salátahagyma)
  • 1 nagy paradicsom
  • flekken fűszer, magyaros sültekhez való fűszer (nálam mindkettő Kotányi)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, rozmaring
  • 3 nagy fakanálnyi mangalica-, liba- vagy kacsazsír
  • 10-15 dkg közepesen puha vagy puha házi kolbász
  • 1 nagy marék húsos bacon kocka

Most pedig, ha megvan otthon minden, mosd meg szépen a húst, vágd fel ökölnyi vagy kicsit nagyobb darabokra, és alaposan forgasd meg a fűszerekben, illetve kb. 2 nagy fakanálnyi langyos zsírban. Fedd le, és hagyd hűtőben pihenni 2 napot.

A sütés napján (Hurrá, elérkezett a nagy nap!!!) egy tepsibe oszlass el egy fakanálnyi zsírt egyenletesen. Vágd fel félkarikára a hagymát, karikára a paradicsomot, és szórj a tepsibe belőle, körülbelül a felét. A bacon-ből is szórd bele a felét. Erre az ágyikóra fektesd rá a húsdarabokat, és takargasd be őket a maradék zöldséggel, bacon-nel.

Fedd le alufóliával, és tedd 180 fokos forró sütőbe, süsd egy órát, majd vedd ki és szedd le róla az alufóliát. Tedd vissza a sütőbe, és hagyd pirulni még 20-30 percet. Az utolsó 10-15 percre szórd rá az apróra vágott kolbászdarabokat, s ekkor locsold is meg kicsit a saját levével. Akkor van kész, ha szépen odakapott és karamellizálódott picit a teteje, de nincs megégve.

Kisült!!!

Kisült! Úristen, úristen!!!

Miután kiszeded a húst, ilyen csodagyönyörűséges tunkolnivaló mennyország marad utána, amit tálaláskor kanalazgass rá! Áh, mindjárt sírok, olyan guszta.... :D

Miután kiszeded a húst, ilyen csodagyönyörűséges tunkolnivaló mennyország marad utána, amit tálaláskor kanalazgass rá! Áh, mindjárt sírok, olyan guszta…

Tálald frissen, tetszés szerinti körettel! Ha van párod, szerintem be fog pisilni a boldogságtól. 🙂

Há' piszok szép, nem?

Há’ piszok szép, nem?

IMG_3285

Én friss fejessalátával ettem, tökéletes páros! Így még fogyni vágyóknak is mehet bátran!

Reklámok