Címkék

, , , , , ,

Hallllóóóó!!!! 🙂 Remélem, mindenki éhes, mert most nagyon finom dolgok következnek! Volt egy kis időnk kísérletezgetni a húsvéti hétvégén, így született egy vadiúj péksüti és egy döbbenetesen finom köret.

Foszlós paleo rostzsemle

Kis dínótojások :D

Kis dínótojások 😀

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre mandulaliszt
  • 1/2 bögre kendermagliszt
  • 5 ek. útifű maghéj
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 3 tojásfehérje
  • 1 bögre forró víz
  • 1 mk. só

1 bögre = 3 dl

A száraz hozzávalókat elvegyítem egy tálban, majd felverem kemény habbá a tojásfehérjét. Beleforgatom a száraz részbe, majd apróbb adagokban hozzáöntögetem a forró vizet, és eldolgozom az egészet. A kapott masszából tetszés szerint bucikat formázok (vagy süthető kenyérformában is), sütőpapíros tepsibe rakosgatom őket szellősen egymás mellé (jól feldagad majd), és 170 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm őket. Egy átlag kisült zsemlemérethez a nyers tésztából 3-4 evőkanálnyi adagokat kell számolni

Mustáros grill cukkini

zuHozzávalók: (1 főre)

  • 1 nagyobb salátacukkini (de nem az a fatörzs-méretű borzalom!)
  • 1/2 ek. mustár
  • 1 tk. zöldség grillfűszer
  • 1 púpos tk. kókuszzsír

A cukkinit előbb 1 cm vastag karikákra, majd abból julienre (ez milyen hülye szó…) vágom, ami olyan, mint a gyufa, csak kicsit vastagabbak a csíkok. Szóval olyan ceruzányi szélesek lesznek. 🙂 Ha előtte sütöttem húst serpenyőben, annak a maradék pecsenyelevében/odasült darabkáiban legjobb kisütni. Ha nem volt husi, semmi gond: tiszta serpenyőbe teszem a cukkiniket. Belekeverem a kókuszzsírt és a fűszert, valamint a mustárt, és nagy lángon, sűrűn forgatva szépen megsütöm kb 5-10 perc alatt. Valami elképesztően finom! 🙂

Reklámok