Címkék

, , , , , , , , , , , ,

Jó nagyot kívánok! 😀

Hozok Nektek pár olyan receptet és fogást, amiket annyira, de annyira könnyű megcsinálni, hogy a vicc-kategóriába tartoznak, mégis olyan brutálisan finom kaját kaptok majd, hogy hát az őrület. Mind nagyon gyors, félig előre is lehet velük dolgozni (pl. pácolás), így nem jelent nagy kihívást beleilleszteni egy sűrűbb napba sem. Szóval tök jó!

Hirtelen sült csirkemell baconnel, csípős-fűszeres brokkolival.

klEhhez semmi mást nem kell tenned, mint lepucolni (szerencsére ezen nem nagyon van mit) és felszeletelni két megmosott csirkemell filét, rászórni ízlés szerint bármilyen fűszersót (sült csirke, flekken, magyaros, grill…), borsot, sót, kakukkfüvet, pár evőkanál mustárt, esetleg zúzott fokhagymát, és némi olvasztott zsírral vagy kókuszolajjal jó alaposan átforgatni az egészet egy nagyobb tálban. Ezt utána fedd le, és mindig csak annyit vegyél ki a húsból, amennyit frissen megsütsz és megeszel.

A többi meg érlelődik szépen a hűtőben akár 5-6 napig is, nem kell piszkálni. Párolj mellé brokkolit, amit megszórsz egy kis hétízű sóval vagy zöldség fűszerrel és chilivel. A hús sütésekor pedig szórj rá/alá/mellé egy marék húsos bacont, mert az olyat csodát művel vele, hogy csak na! Fél óra alatt megvan, ha előre dolgozol a pácolással és a brokkoli elkészítésével, akkor tíz perc az átlagos részidő. Pazar! 🙂

éUgyanezt megteheted csirke helyett egy jó adag disznókarajjal is akár, ez kicsit markánsabb hús. Az elkészítés tök ugyanez, csak másfélszer annyi sütési idő kell neki, mint a csirkemellnek. Ennél a húsnál különösen figyelj oda arra, hogy ne legyen cipőtalp-keménységű a végére: a sütési idő legalább felét fedő alatt töltse, közepes lángon, így puhul és párolódik kicsit. A végén meg két perc alatt felnyomod neki a lángot és fedő nélkül pecsenyére sütöd. Voilá! 🙂

A következő tutiság, amit most megmutatok, az ez:

uiA hús pecsenyemaradékában sült friss zöldség

Hát ez b* meg olyan, hogy elképesztő! Nyárillat, lecsós érzés, szikrázó színek és ízbomba pár perc alatt! Amíg sül a husid, vágj fel tetszőlegesen gyufára/karikára/félkarikára egy kis zöldséget: paprikát (fehér/lecsó/kápia/bocskor…), paradicsomot, cukkinit, és bármilyen hagymát. Ha kész a húsod, és kiszedted a serpenyőből, az utána maradt szaftos, félig égett (nem kormos fekete!) maradékra dobd rá a zöldségeket, és előbb fedő alatt párold meg picit (5 perc), majd nagy lángon, sűrűn forgatva, felkaparva az alját, süsd ki! Bődület jó!

Nnna, ma is tanultunk valami újat és klasszat, remélem! Rohanós hétköznapokra ez különösen hálás tananyag. Most megyek edzésre, hadd égjen el sisteregve az ebéd! 🙂 Vidám napot!

Reklámok