Címkék

, , , , , ,

Nnna, most remélem, nem bizonyosodik be, hogy én vagyok a világon az egyetlen nő, akinek ötmillió-féle bosszúsága akadhat akár egy teljesen átlagos és problémamentes napon is. Mert nő vagyok. Mert a komfortérzetem és a magabiztosságom egy svájci bicska pengéjénél is vékonyabb élen táncol, és képes egy icipici zavart is apokaliptikus katasztrófaként érzékelni. Akkor meg jön az agyvérzés határa, az idegbaj, a stressz, a “semminemjó”, az “áááámegőrülök”, mindez persze szigorúan magamban tartva, pókerarccal, nehogy bárki hülyének nézzen. Na, ez piszok szar. Nem?

Mert ugye mással is előfordul, hogy az istennek nem áll jól a haja, nem úgy jó a sminkje, nem komfortos valamije?? Amikor ez ragad, az szúr, emez lapos és összeesik, amaz sajog, a többi meg már úgy szar, ahogy van. 😀 Hoztam egy mentőcsomagot, amikkel felvértezve magadévá teheted a “Na nehogy már ne legyek szupernő!”- érzést. Mert lehetsz szupernő, sőt, az is vagy.

Az első és egyik legtipikusabb mindennapos probléma az arc (elsősorban a T-vonal) fényessége. Hogy az b** meg állandóan fénylik! Meg zsíros. Hiába indulsz el otthonról reggel makulátlan pofácskával. Na, erre való a kompakt púder, ebből is némi próbálgatás és többéves kísérletezés után ár-érték arányban a legjobb: a L’Oréal True Match. Egyszerűen zseniális kis cucc! Elfér bárhol, van benne tükör meg szivacs, nem kenődik és nem szóródik szanaszéjjel, ráadásul 4000 Ft körüli árához képest több hónapra elég (egyetlen hibája az állatokon tesztelés, egyelőre nem tudtam még kiváltani mással). De ami a legfontosabb, nagyon szépen mattít, a kisebb hibákat elfedi, természetes és tökéletes az összhatás. Egyszer egy ismerősöm megkérdezte, nekem hogy lehet, hogy ennyire hamvas arcom van és még sincs “vakolat” érzése, ha rám néz. Hát ezért. 🙂

A csodapúder! Tényleg megéri az árát.

A csodapúder! Tényleg megéri az árát.

A második fő gond a nők nagy részénél a hajuk. Én az egyenes, hosszú hajúak táborát erősítem, és sokáig küzdöttem azzal a mellékhatással, hogy frissen mosott hajjal úgy nézek ki, mint Zalatnay Sarolta rosszabb napjain: valami eszméletlen sziszás, vattacukorszerű istenverése csücsül a fejemen. Száll jobbra-balra, szálkás, instant idegbaj… De vasalni azért mégsem szabad mindig, mert az nagyon roncsolja, tehát az nem is opció. De akkor mi legyen? Hát van erre is varázsszerem! 🙂

Ő a Paul Mitchell márka Super Skinny Serum nevű gélje. Olyan jó, mint semmi más: gyönyörűen simít, fényesít “mint állat”, isteni illata van, és nem tesztelik állatokon. Juhéj! 🙂 Ráadásul egy 4500 Ft-os üveg nekem úgy elég kb. 1 évig (!!!), hogy háromnaponta mosom a hajam, és nagyon bőségesen, spórolás nélkül kenem rá minden alkalommal. Én a fodrászomnál veszem, aki ezzel dolgozik, de rendelhető interneten és professzionális termékeket árusító üzletekben, szalonokban is. Szenzációs termék.

Ő az! :)

Ő az! 🙂

A harmadik elengedhetetlen társam a kézfertőtlenítő gél, amivel kézmosás nélkül (persze azért az az igazi) is piszkálhatom a szemem anélkül, hogy megfertőződnék valami “ebolával” a buszfogantyúról. Gondolom, ő már sokatoknak ismerős, de azért nem árt megemlíteni. Manapság már ezerféle van, még a Tesco is árul belőle saját márkás terméket. Csak ajánlani tudom bármelyiket!

PR_67ecaf756f47f9c81f3e6b8a20b2ca32

A legnépszerűbb márka, a HiGeen palettája

Érezted már, hogy elfáradt a lábad? Hogy sajog a karod, vagy meghúzódott a nyakad? Volt már olyan, hogy egy kemény edzés után kicsit nyilallt a térded vagy a bokád? Esetleg pár rossz mozdulat, izomláz vagy huzatban ülés? Na ugye. Akkor tádáááámm, itt a gyógyír! Én alapvetően nem hiszek a sportkrémekben és fájdalom- vagy gyulladáscsökkentő külsődleges kenőcsökben. Valahogy sosem hatott egyik sem, még a legismertebbektől sem éreztem a világon semmit. Azon kívül, hogy mocskosul fáztam, mert mind mentolos. 😀

Aztán Anyu hazahozott egy doboz lóbalzsamot (nem, nem lóból van, csak versenylovakra használták először, aztán rájöttek, hogy “Hű, ez szuper jó nekünk is!”), és megvilágosodtam. Persze ahhoz előbb tizenkétszer kellett “megerőszakolnia”, hogy méltóztassak kipróbálni és hagyjam bekenni vele a hátam. De megérte az állhatatossága, mert csodát tett velem (Ó, Anyu, köszönöm!)! Az egyetlen szer a kategóriájában, amit rendszeresen használok azóta, és nem okozott csalódást. Illetve de, csak pozitívat. 🙂 Sokféle márka alatt lehet kapni, de a legolcsóbb félliteres vagy literes kiszerelésű patikai cucc is tökéletes. Sokszor adják gyógyszertári akciókban ajándékba vagy nagyon kedvezményesen, pár száz forintért. Állítólag háromféle típusa van, a piros, a kék és a zöld. Mi mindig a zöldet kenjük. A térdem legjobb barátja. Hűsít, gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros nyomot. ÉS HAT!

Most épp ilyen van itthon.

Most épp ilyen van itthon.

Az utolsó mára a legáltalánosabb csodaszerem, az aloe vera spray. Ebből is rengeteg féle márka van már, én a Forever Living Products termékét, az Aloe First-öt használom vagy 10-15 éve. Meg az egész család. Kiszerelésében elég nagy, de ha kimosol egy kisebb spray-üvegcsét, azt feltöltheted vele, és viheted Magaddal. Csak dicsérni tudom. Bár ez nem a legolcsóbb, van már a DM-ben is hasonló, többféle méretben. Sőt, én hígítani is szoktam tisztított vízzel 1:1 arányban. Minden sebre, sérülésre, gyulladásra, fertőzésveszély elkerülésére tökéletes. Nyugtat, fertőtlenít, gyógyít. A napégéstől a csípéseken át a beszakadt körömig mindenre elsődleges kezelés nálunk. Én minden áldott reggel és este a tiszta arcomra ezt fújom, mielőtt bekrémezném. Ez a bőrápolás alfája és omegája a számomra.

Igazi őrangyal és elsősegély!

Igazi őrangyal és elsősegély!

Remélem, ismét segíthettem kicsit! Baromi jó érzés lenne, ha sok nőnek az én bejegyzésem és tanácsaim miatt lenne sikeresebb és jobb napja! 🙂

Reklámok