Címkék

, , , , , , , , , ,

Mint előző bejegyzésemben meséltem róla, milliónyi olcsó recept van, ami minden kritériumunknak megfelel: isteni, egészséges, clean, paleo, és még fogyhatunk is vele anélkül, hogy bármilyen mennyiségi korlátozás határt szabna nekünk. Ilyen az első receptem is.  

Paleo fasírtgolyó sütőben sült zellerrel és répával

plHozzávalók a fasírthoz: (5 főre)

  • 1 kg darált pulyka- vagy sertéscomb
  • 2-3 tk. só
  • 2-3 tk. őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 4-5 szál répa finomra darálva
  • 3 tojás
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kis fej vöröshagyma finomra darálva
  • 2 csapott ek. magliszt (én tökmaglisztet használtam)

A hozzávalókat kézzel vagy villával nagyon alaposan összedolgozom, és beteszem a hűtőbe pár órára. Ezt akár egy-két nappal a sütés előtt is meg lehet csinálni. A sütés előtt kézzel kisebb diónyi golyókat formázok a masszából, és sütőpapírozott tepsibe teszem őket. 180-200 fokos előmelegített sütőben 35-40 perc alatt gyönyörűen megpirulnak.

Hozzávalók a körethez: (5 főre)

  • 2 nagyobb zellergumó
  • 10 szál sárgarépa
  • bármilyen grillfűszer (zöldség, flekken, magyaros…)
  • só, bors vagy chili ízlés szerint
  • 2 ek. mustár (lehetőleg dijoni)
  • 3-4 cl olvasztott zsír, kókuszzsír vagy olívaolaj

A zöldségeket ujjnyi csíkokra szeletelem, és egy keverőtálban kézzel alaposan átforgatom a fűszerekben, a mustárban és a zsiradékban. Sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra terítem őket, és mehet be a sütőbe a fasírtgolyók alá/fölé sülni. Kb. ugyanannyi idő kell neki és azonos hőfok, tehát bátran süsd egyszerre!

Ez a köret bármilyen húshoz szuper, sőt akár magában is eheted valamilyen mártogatóssal. Egészségedre! 🙂

Reklámok