Címkék

, , , , , , , , , , ,

IMG_2843

A női nem képviselőinek a bonbon olyan, mint az autónak a benzin, nincs mese. Időről időre KELL, muszáj, akarjuk, összepisiljük magunkat a kíntól, ha nem kapunk belőle. Úgyhogy ezt most gyorsan orvosoljuk is, mert ugye nem szeretnénk lemászni a boltba érte minden héten, hogy csináljunk magunknak instant diabéteszt, hanem inkább jó volna valami egyszerű, gyors, nagyon finom változat. És még pizsamában is maradhatunk, mert nem kell eltántorogni vásárolni, csak a konyháig megyünk. Jó, mi? 😀 Csak semmi aszkétizmus és nasshiányos idegbaj! Pfhejjj…

Marcipán bonbon aszalt gyümölcsös csokisapkában:

  • 1 marék (kb. 10-15 dkg) finomra darált, hántolt mandula
  • 1 mk. mandula aroma
  • 1 csapott ek. cukornak megfelelő édesítő (xilit, eritrit, szacharin, méz, stevia…)
  • 1 szűk ek. víz
  • pár szem aszalt meggy, szilva, vörösáfonya vagy barack (a nagyobb szeműek felezve vagy harmadolva)
  • 1 kocka 81%-os étcsoki
  • 1 ek. kókusztej vagy bármilyen tej/tejszín, amit használsz

A mandulából, vízből, aromából, édesítőből sűrű masszát dolgozok össze, és kézzel kis golyókat formázok egy lapos tányérra. A csokit felolvasztom mikróban a kókusztejjel, összekeverem krémesre, és rákanalazom a golyók tetejére. Végül egy-egy darab aszalt gyümölccsel díszítem a bonbonokat, és akár azonnal be is lehet falni. Isteni!!!

Kis cukker. :D

Kis cukker. 😀

A masszánál és a csokinál is érvényes, hogy nyugodtan tegyünk még hozzá folyadékot vagy szilárd anyagot, ha úgy érezzük, szükséges, ha nem megfelelő az állaga. Ezek a mennyiségek irányadó értékek csupán.

Reklámok